08 July 2010
Ma jooksen-Lauris Reiniks-single cover

“Es Skrienu” tagad arī igauņu un angļu valodās!

|
0 Comment
|

Ierakstu kompānija “Mikrofona Ieraksti” Igaunijas radio stacijām un TV nosūtījusi Laura šīs vasaras Latvijas super hitu “Es skrienu”, ko viņš ir iedziedājis igauņu valodā ar nosaukumu “Ma Jooksen”. Anglisko “I Will Run” teksta versiju radīja daudzu populāru dziesmu autors Thomas G:son no Zviedrijas, bet dziesmu igauņu valodā atdzejoja leģendārā igauņu rakstniece un dzejniece Leelo Tungal. Kopā ar dziesmu, igauņu publikai tiek piedāvāts arī “Ma Jooksen” videoklips, kura dublāžā piedalījās un palīdzēja arī igauņu dziedātājs Jakko Maltis un Igaunijas vēstniecības Latvijā darbiniece Elīna Joenurma. Angliskajā versijā dublāžā piedalījās Amerikas latviete Diāna Briede.

Lai iegādātos dziesmu, uzklikšķiniet uz attēliem:

Ma jooksen-Lauris Reiniks-single cover     I Will Run-Lauris Reiniks-single cover

”Mums ar Igauniju ir daudz kas kopīgs un arī šī dziesma un video, manuprāt, būs viegli saprotama jebkuram cilvēkam arī Igaunijā. Tā ir īsti vasarīga un pozitīva dziesma, kuru man bija liels izaicinājums un patīkams piedzīvojums iedziedāt igauniski. Es ceru, ka cilvēkiem Igaunijā tā patiks un viņi šovasar dejos tāpat kā latvieši.”, stāsta Lauris, piebilstot, ka igauņu valoda ir grūta, bet skanīga.

“Dziedāt angliski man nebija nekas jauns, bet igauniski tas bija milzīgs izaicinājums. Es neesmu igaunis, un klausītāji droši vien to dziesmā saklausīs, bet es ceru, ka nebūs pārāk kritiski, jo es tiešām centos”, saka Lauris, kuru ierakstā laikā studijā konsultēja un akcentu koriģēja igauņu teātra māksliniece Maret Kukkur.

Lauris saka lielu paldies visiem, kas palīdzēja šo versiju realizācijā: Evai-Marijai Eensalu, Leelo Tungal, Thomas G:son, Maretai Kukkur, Jakko Maltis, Elīnai Joenurmai un Diānai Briedei!

Kā zināms, “Es skrienu” šovasar Latvijā ir guvusi milzīgu popularitāti un uzstādījusi rekordus. Dziesma vienas nedēļas laikā kļuva par vispirktāko dziesmu 2010.gadā, bet populārā interneta video vietne “YouTube” apbalvoja Lauri ar ordeni. 4 nedēļu laikā Oficiālais Mūzikas Video bija skatīts vairāk kā 200.000 reizes. Video klips ir bijis pasaules skatītāko videoklipu top100.

Lūk, jūsu uzmanībai “Ma jooksen” un “I Will Run” video klipi!  Patīkamu skatīšanos!

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)