13 January 2021

Lauris Reiniks un Alise Haijima satiekas balādē “Savējais”

|
0 Comment
|

Mūziķis Lauris Reiniks jauno gadu ir sācis, nododot Baltijas klausītāju un skatītāju vērtējumam jaunu dziesmu un videoklipu. Latviešu versijā tā ir ar nosaukumu “Savējais”. Šajā romantiskajā balādē Reiniks ir sadziedājies ar jauno dziedātāju un šova X-Faktors dalībnieci Alisi Haijimu.

Dziesmas “Savējais” komponists ir Lauris Reiniks, bet teksta autors ir Guntars Račs, kurš dziesmas tekstā apvienoja sirsnīgus vārdus, ko cilvēki Latvijā visbiežāk velta sev tuviem cilvēkiem. Šis projekts tika realizēts 2020.gada nogalē pandēmijas un ierobežojumu laikā. Neskatoties uz to, viss notika un tika izdarīts kā plānots. Dziesmas video versija tika filmēta greznajā Melngalvju namā Rīgā. Tā režisore ir Aija Strazdiņa, bet operators Ivo Skanstiņš. “Savējais” ir romantisks stāsts par cilvēkiem, kuri satiekas bērnībā un izrādās viens otram īstie, lai dejotu cauri visai dzīvei.  Šo stāstu izdejo Latvijas čempioni sporta dejās dažādās vecuma grupās – bērni Jegors Prokins un Poļina Karimova, pieaugušie Edgars Līnis un Elīza Ancāne un seniori Romualdas Jokšas un Ilona Jokša. Interesanti, ka pieaugušo dejotāju pāri ir arī precēti pāri dzīvē.

Lauris Reiniks & Alise Haijima “Savējais”

“Pirmkārt, man ir liels prieks, ka esmu iepazinies un sadziedājies ar Alisi, kas ir jauna un talantīga dziedātāja, kā arī ļoti patīkams cilvēks. Cilvēki ar jauktām asinīm man vienmēr likušies īpaši interesanti un Alisē satiekas gan Japāna, gan Latvija. Kā šī projekta producents un scenārija autors, es vēlējos gan mums, gan visiem klausītājiem radīt kaut ko pozitīvu. skaistu un cerību pilnu šajā trakajā laikā. Darbs pie “Savējā” bija svētki mums visiem un es ceru, ka cilvēki arī šo sajūtu noķers caur mūsu dziesmu un videoklipu gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā“, stāsta Lauris Reiniks.

07.12.2020 Lauris Reiniks, Klips, Melngalvju nams

“Tas ir labākais, kas līdz šim noticis manā mūzikas karjerā. Kad saņēmu ziņu no Laura par šo ideju, no prieka sāku gandrīz raudāt. Dziesma ir ļoti skaista, Lauris man noticēja un tas man nozīmē daudz. Esmu ļoti pateicīga par šo iespēju un ceru, ka man izdosies sasniegt to, kas neizdevās manam japāņu tētim, kas bija talantīgs mūziķis ar lielo sapni par mūziku. Viņš gan to nepaspēja piepildīt, jo devās aizsaulē. Tagad mans uzdevums ir piepildīt ne tikai savu, bet arī tēta sapni, jo tieši viņš man iemācīja mīlēt mūziku”, ar sajūtām dalās Alise Haijima.

07.12.2020 Lauris Reiniks, Klips, Melngalvju nams

No kreisās: Alise Haijima, Lauris Reiniks, Liepa Mondeikaite, Luisa Värk

Šonedēļ kaimiņvalstīs iznāk arī šī dueta igauņu un lietuviešu versijas. Lietuvā Reinika partnere dziesmā “Savi” ir dziedātāja Liepa, bet Igaunijā dziesmā “Sinuga” Laurim pievienojas Luisa Värk.

Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)