20 August 2021

Reiniku ģimene rada dziesmu albumu un grāmatu bērniem “Ričijs Rū rīko koncertu” .

|
0 Comment
|

Vasaras izskaņā, Reiniku ģimene un Izdevniecība MicRec mazos klausītājus, lasītājus  un viņu vecākus Latvijā iepazīstina ar jaunu varoni – lācēnu Ričiju Rū un viņa draugiem mežā.

“Ričijs Rū rīko koncertu” ir jauna, krāsaina un interaktīva dzejoļu un krāsojamā grāmata, kas papildināta ar 11 dziesmu un to instrumentālo pavadījumu albumu. Šis projekts ir īsts Reiniku ģimenes lolojums. Bērnu dzejoļu autore ir vecmamma Veronika Reinika,  tos par dziesmām pārvērtis mūziķis Lauris Reiniks, bet visa projekta idejas autore ir Rūta Reinika-Preisa.
Ricijs Ru Riko koncertu

“Šķirstot senāk izdotos vecmāmiņas dzejoļu krājumus, man radās vēlme tiem piešķirt jaunu elpu. Iedzīvināt tos, gan vizuālā, gan muzikālā formā, lai mazajam dēliņam Ričardam atstātu jauku ģimenes piemiņu un mums ikdienā būtu ko lasīt, klausīties un dziedāt. Es vēlējos radīt grāmatiņu ar ilustrācijām, kādas bija manā bērnībā – sirsnīgas, mīļas un ar saprotamiem tēliem. Māksliniece Guna Miķelsone brīnišķīgi šo sajūtu uztvēra un radīja visus tēlus. Šķiet, ka muzikāli arī uzķērām pareizo stīgu. Jau no pirmās dziesmas, ko Lauris man atsūtīja, Ričiņš nebeidza prasīt, lai uzlieku vēlreiz un vēlreiz. No sirds ticu, ka esam radījuši kaut ko tādu, kas būs noderīgs katrā ģimenē, kurā aug zinātkāri, radoši un mūziku mīloši bērni”, stāsta projekta idejas autore Rūta Reinika- Preisa, kura pati arī piedalījusies pāris dziesmu ierakstā kā soliste.

Grāmata “Ričijs Rū rīko koncertu” ir interaktīva – katra tās lappuse ir papildināta ar QR kodu, kuru noskenējot dzejolis “atdzīvojas”, ļaujot ielūkoties un noklausīties lācēna Ričija Rū piedzīvojumos, īpaši sagatavotās dzejoļu videoversijās kanālā YouTube. Grāmatā ir iekļautas arī krāsojamās lapas un kompaktdisks ar dziesmām un to pavadījumiem.

“Man tas bija liels un patīkams izaicinājums komponēt dziesmas tieši bērniem. Viņi ir visprasīgākā un godīgākā auditorija. Nekad agrāk to nebiju darījis. Man galvenais bija, lai patīk Rūtas puikam Ričardam. Viņš ir galvenais iemesls visam projektam. Un priecājos, ka viņam tiešām patīk un prasa, lai spēlē vēl un vēl. Ticu, ka arī visiem citiem Latvijas bērniem iepatiksies mūsu lācēns Ričijs Rū un viņa draugi, un drīz visi kopā varēsim dziedāt šīs dziesmas koncertos”, stāsta dziesmu komponists un izpildītājs Lauris Reiniks.

Grāmatas ilustrāciju autore ir Guna Miķelsone, bet grafisko dizainu veidoja Monta Arnolde. Albumā iekļauto dziesmu studijas producents ir Jānis Zvirgzdiņš.

Grāmatu un albumu “Ričijs Rū rīko koncertu” meklējiet visās grāmatu tirdzniecības vietās visā Latvijā vai pasūtīet interneta veikalā micrec.lv. Dziesmas klausieties mūzikas servisos visā pasaulē.
ricijs ru lacis

Un jau šī gada izskaņā Ričijs Rū ar koncertiem ciemosies pie bērniem Latvijā savā pirmajā koncerttūrē. Informācija sekos.

Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)