27 April 2011
reiniks_vaiku_balsas

Laura Reinika “Es skrienu” Lietuvā kļūst par Gada dziesmu!

|
0 Comment
|

Pirmdien, 25. aprīlī, Viļņā, Lietuvā ar krāšņu šovu tiešraidē no Siemens arēnas noslēdzās telekompānijas TV3 Lietuva šovs Vaikų balsas 2011, kurā “Gada dziesmas” nominācijā uzvarētāja laurus plūca latviešu dziedātājs Lauris Reiniks ar kompozīciju Aš bėgu.

Ar aizvadītās vasaras hita Es skrienu versiju lietuviešu valodā Reiniks piedalījies jau vairākos kaimiņvalsts televīzijas šovos un guvis nedalītas lietuviešu simpātijas, ko apliecina arī viņa panākumi ikgadējā dziesmu konkursā Lietuvos Daina – šajā konkursā Reinika dziesma iekļuva labāko pieciniekā.

Šonedēļ Lauris Reiniks guvis vēl vienu, daudz nozīmīgāku atzinību – konkursā Vaikų balsas, kas veidots kā ASV populārais šovs Nickelodeon Kid’s Choice Awards un ilga aptuveni trīs mēnešus, Reiniks iekļuva superfinālā divās nominācijās – “Gada dziesma” un “Gada mākslinieks”.

Kategorijā “Gada mākslinieks” trīs izpildītāju konkurencē latviešu dziedātāju ar pāris simtu balsu pārsvaru pārspēja populārais lietuviešu dziedātājs Marijonas Mikutavičus, bet par “Gada dziesmu” skatītāju balsojumā tika atzīta Reinika kompozīcija Aš bėgu.

”Liels paldies, Lietuvai! Esmu tiešām patīkami pārsteigts un laimīgs! Skatītāju vērtējums man vienmēr ir bijis ir vissvarīgākais, un ja savu viedokli pauž arī bērni un pusaudži, tas ir īpaši vērtīgi, jo viņi visu pasaka kā ir! Lietuvas tautas balsojums šova superfinālā parādīja, ka mūzikai nav robežu un viņi mīl “Aš begu”, un ir mani pieņēmuši savā Valstī kā savējo! Tas man daudz nozīmē! Īpaši tāpēc, ka esmu Latvietis!”, savās sajūtās dalās mūziķis.

Pavisam iespējams, ka savu triumfa gājienu Lietuvā Lauris turpinās ar vēl vienu dziesmu – šova „Vaikų balsas 2011” finālā viņš prezentēja savu dziesmu „Pasakā” lietuviešu valodā. To Reiniks iedziedāja kopā ar meiteni no Latvijas – Moniku Bleikšu, kura ierunājusi galvenās varones lietuviešu tekstu „Es skrienu” videoklipā.

photo_for_gallery_1_59050666

Paralēli Lietuvas iekarošanai Lauris Reiniks nav aizmirsis arī par Igauniju, kur “Es skrienu” igauņu  versija “Ma jooksen” pērnā gada vasarā iekaroja igauņu sirdis un iekļuva Igaunijas 2010.gada populārāko dziesmu gada Top20 un klubu hītu.

25.aprīlī Raadio 2 ēterā  un Igaunijas televīzijas Kanālā 2 pirmizrādi piedzīvoja  dziesmas “Pasakā” igauņu versija “Linnamuinasjutt”- tajā dziedātājas Aishas vietā Reinika partnere ir igauņu dziedātāja un šova “Eesti otsib superstaari” (Estonian Idol) 2.vietas ieguvēja dziedātāja Luisa Verka. (Luisa Värk).  “Linnamuinasjutt” jau pirmajā dienā guvusi lielu radio staciju un klausītāju atzinību, kuri prognozē dziesmai lielus panākumus Igaunijā!

Kā zināms, hīti “Es skrienu” un “Pasakā” ir dziesmas no Laura Reinika jaunākā albuma “Es skrienu”, kurš Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā ieguva labākā pop albuma balvu!

Paralēli Laura veiksmīgajām mūzikas aktivitātēm Lietuvā un Igaunijā, Latvijā turpina skanēt dziesma “Labāk vēl neaizmiedz”, kas ir Laura Reinika eirodziesmas “Banjo Laura” latviskā versija.

Lauris turpina koncertēt un spēlēt izrādes arī Latvijā. Koncertu un pasākumu grafiku var aplūkot Laura mājas lapā www.laurisreiniks.lv

Noskaties dziesmas “Pasakā”  igauņu versiju “Linnamuinasjutt”:

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)