22 April 2011
Lauris Reiniks ja Luisa Värk -Linnamuinasjutt

Lauris Reiniks un Luisa Värk satiekas Igaunijas Pasakā!

|
0 Comment
|

Igaunijā 25.aprīlī plkst.11.00  Raadio 2 raidījumā  “Kuulderaadius”  notiks pirmatskaņojums interesantam Latvijas un Igaunijas kopdarbam. Ierakstu kompānija “Microphone Records” ar prieku piedāvā romantisku duetu “Linnamuinasjutt” (Pilsētas pasaka), kurā satikušies divi lieliski Latvijas un Igaunijas dziedātāji – Lauris Reiniks un Luisa Värk. Šīs pašas dienas vakarā pulksten 19.00 Kanal 2 raidījumā “Reporter” skatītāju vērtējumam tiks nodots arī šīs dziesmas video versijaDziesmas “Linnamuinasjutt” komponists ir Lauris Reiniks, bet teksta autors Mārtiņš Freimanis. Igauņu valodā tekstu atdzejoja Leelo Tungal. “Linnamuinasjutt” ir igauņu versija Laura un Aishas populārajam duetam “Pasakā”.

Luisa Värk ir jauna un jau labi zināma skatuves māksliniece Igaunijas klausītājiem. 2008.gadā Luisa kļuva arī par šova “Eesti otsib superstaari” (Igaunija meklē superzvaigzni/ Estonian Idol) 2.vietas ieguvēju. Luisas kontā ir viens solo albums “Tunnete Allee”. Lauri Reiniku Igaunijas klausītāji iepazina pērn, kad Lauris iedziedāja savu Latvijas super hitu “Es skrienu” igauņu valodā ar nosaukumu “Ma jooksen”, kas strauji iekaroja klausītāju sirdis un iekļuva starp 2010.gada Top 20 populārākajām dziesmām Igaunijā un īstu klubu hitu.

”Es tiešām nebiju plānojis mēģināt dziedāt igauņu valodā vēl kādu dziesmu, bet mani igauņu fani bieži man to lūdza. Patiesībā ilgi nebija jādomā, kura dziesma tā varētu būt, jo arī paši igauņi ieteica latviskot tieši “Pasakā”, kas Latvijā jau ir ļoti populāra. Un es esmu ļoti pagodināts un pateicīgs, ka cienījamā rakstniece Leelo Tungal jau otro reizi piekrita sadarbībai ar mani. Arī viņa atzinīgi izteicās par manu izvēli un radīja skaistu tekstu.”, stāsta Lauris

Laurim Reinikam šis jau ir otrais duets ar kādu igauņu dziedātāju,jo 2005.gadā gan Latvijā, gan Igaunijā skanēja dziesma “And You Came”, kuru Lauris dziedāja kopā ar Maarja-Liis Ilus.

”Esmu priecīgs, ka man atkal ir iespēja dziedāt duetā ar kādu igauņu dziedātāju. Luisu atradu ar google un youtube palīdzību, kur meklēju Igaunijas dziedātājas. Luisa pilnībā atbilda tam, kādu es vēlējos redzēt dueta partneri šai dziesmai. Luisa ir simpātiska, ar labu balsi un no viņas staro mīļums. Ļoti cerēju, ka Luisa piekritīs manam piedāvājumam, un tā arī notika”, ar prieku stāsta Lauris, piebilstot, ka tieši dziesma “I Will Remember You” , kuru Luisa izpildīja šovā “Eesti otsib superstaari” viņu uzrunāja visvairāk.

Luisa par šo duetu stāsta: “Biju ļoti pārsteigta un samulsusi, kad vienu rītu Lauris man piezvanīja un piedāvāja iedziedāt dziesmu duetā, jo neko daudz par Laura mūziku un viņa aktivitātēm Latvijā nebiju dzirdējusi, tikai dziesmu par skriešanu. Dziesma “Pasakā” man iepatikās ar pirmo reizi, lai gan latviski nesapratu ne vārda. Kad Lauris man atsūtīja igauņu valodā atdzejoto Leelo Tungal tekstu, es nešaubījos ne mirkli un teicu savu “JĀ” vārdu šim duetam. Lauris ir tiešām lielisks mūziķis, kurš ieklausās padomos arī no malas. Jāsaka, ka viņa igauņu valoda izklausās ļoti labi un esmu tiešām priecīga par rezultātu”!

bilde

Dziesmas “Linnamuinasjutt” video klips tika filmēts Tallinā un tas ir vienkāršs stāsts par diviem jauniešiem, kas sastrēguma laikā sēž dažādās mašīnās, saskatās un saprot, ka viņi beidzot viens otru ir atraduši. Abiem vienlaicīgi rodas doma pamest mašīnas un satikties turpat ielas vidū.
Scenārija autors: Lauris Reiniks, režija Lauris Reiniks, Aija Strazdiņa (JUMP studio), Operators: Uvis Burjāns.

Dziesmu “Linnamuinasjutt” no 25.aprīļa ir iespējams lejuplādēt portālā Muusika24.ee.

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)